Operaties

In Dierenkliniek Twello opereren we elke dag. Veel operaties zijn routine, sommige zijn heel bijzonder. Voorop staat altijd het welbevinden en de gezondheid van de patiënt. Of het nu gaat om een sterilisatie of castratie of een knieoperatie; uw dier wordt met de grootst mogelijke zorg omringd. We proberen het verblijf bij ons zo plezierig mogelijk te maken en zijn altijd blij als uw dier weer net zo vrolijk binnenkomt om, meestal een dag of 10 later, de hechtingen te laten verwijderen.

De gang van zaken

Als uw huisdier geopereerd wordt bij ons, dan is het belangrijk dat hij of zij nuchter is. Dit betekent dat hij of zij de dag voor de ingreep gewoon mag eten tot een uur of acht ’s avonds en hierna niet meer. Dus geen ontbijt! De waterbak mag wel blijven staan, want drinken mag wel.
Wij verwachten uw huisdier tijdens het inloopspreekuur van 8.30 tot 9.00 uur in de kliniek. Komt u uw kat brengen dan neemt de dierenartsassistente deze in goed overleg met u van u over. Komt u uw hond brengen, dan bekijkt u samen met de dierenarts wat er precies gaat gebeuren en onderzoekt deze de hond. U mag als u dat wil bij de eerste prik, de premedicatie, aanwezig zijn.
Deze laten we inwerken als u met uw hond nog even rustig in de wachtkamer wacht. De assistente neemt vervolgens de hond van u over en spreekt met u af om ons te bellen hoe de operatie verlopen is en hoe laat u uw huisdier weer kunt komen ophalen.
De honden liggen bij ons op een lekker zacht kussen in de voorbereidingsruimte; zo zijn ze nooit alleen en het geeft een heel huiselijk gevoel. Elke patiënt die bij ons geopereerd wordt, krijgt een infuus en tijdens de operatie maken wij gebruik van de modernste inhalatie-anaesthesie en bewaking van de hartslag en ademhaling d.m.v. een ECG en capnograaf. Dit is belangrijk voor een veilige narcose en het rustig maar vlot weer wakker worden.
Bij het ophalen van uw huisdier bespreken we waar u de eerste dag(en) op moet letten en maken we een afspraak om zo nodig de hechtingen te laten verwijderen. Naast de eventuele medicatie krijgt u een ontslagbrief mee waarop u alles kunt nalezen. Ons belangrijkste advies na een operatie van uw huisdier is altijd om bij twijfel contact met ons op te nemen. Aarzel nooit om ook voor kleine vragen even te bellen, daar zijn we voor!
Bij het verwijderen van de hechtingen heeft u nogmaals de mogelijkheid tot het bespreken van de operatie van uw huisdier en zijn of haar gezondheid met de dierenarts. Ons werk zit er pas op als de patiënt weer helemaal in orde is!
Wij behandelen uw huisdier als familie!