Fokkerijbegeleiding

Voor alle begeleiding bij het fokken van uw favoriete rashond of -kat bent u bij ons aan het juiste adres; elke dag kunt u terecht voor progesteronbepaling, drachtecho of -foto, KI en natuurlijk zo nodig een geroutineerde keizersnee.

Progesteronbepaling

Voor het timen van het exacte dek-moment is een progesteronbepaling (bepaling van de hoogte van het geslachtshormoon progesteron in het bloed) bij de loopse teef onontbeerlijk; hiervoor kunt u bij ons elke dag binnenlopen tijdens het ochtendspreekuur van 8.30 tot 9.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De rest van de dag kunt u hiervoor ook nog op afspraak terecht. Wij nemen een klein beetje bloed af en controleren de progesteronwaarde zo snel mogelijk in ons gespecialiseerde klinisch-chemisch laboratorium; deze is erg nauwkeurig en 100 % betrouwbaar! Wij bespreken dan telefonisch de uitslag met u en geven het beste dek-advies.

Dracht-echo

Wij maken dracht-echo’s van uitmuntende kwaliteit en krijgen een prachtig beeld van de zwangerschap. De beelden in de vorm van foto’s en filmpjes krijgt u mee; leuk om te delen op facebook of voor de toekomstige eigenaren! Een dracht-echo kost bij ons € 86,50 incl. USB-stick met beelden.

KI

Soms is een kunstmatige inseminatie nodig om de dekking te laten slagen; ook hiervoor kunt u in alle rust bij ons terecht. Tevens beoordelen wij de kwaliteit van sperma.

Keizersnee

Een hoop ellende kan u bespaard blijven door de tijdige beslissing tot keizersnee; bij een niet-vlottende bevalling is dit een uitkomst. Wij hebben hier veel ervaring in en een goede gezondheid van moeder en pups staat bij ons voorop! Voor de pasgeboren pups staat de voorverwarmde couveuse al klaar. Bij deze spannende operatie mag u altijd aanwezig zijn, helpen met het opstarten van de pups en natuurlijk foto’s maken. Het blijft ten slotte ook een hele leuke operatie!

Wij behandelen uw huisdier als familie en houden van beschuit met muisjes bij de koffie!