Echo onderzoek

Wij maken al jaren veel gebruik van digitale echografie. De uitmuntende beelden in de vorm van foto’s en filmpjes kunt u op een USB-stick mee krijgen. Een van onze dierenartsen is gespecialiseerd in het maken van een goede buik-echo; dit onderzoek brengt alle buikorganen duidelijk in beeld en levert veel extra informatie op voor het stellen van goed onderbouwde diagnose.
Het onderzoek is niet belastend voor de patiënt; vaak liggen ze bijna te slapen! Een hele lichte sedatie (roesje) wil hierbij nog wel eens helpen. Verder is het soms prettig als het dier nuchter is voor dit onderzoek.
De leukste echo-onderzoeken zijn de dracht-echo’s waarbij we prachtige opnamen kunnen maken van de zwangerschap, die u uiteraard allemaal mee krijgt; leuk voor facebook! Bij dit onderzoek mag u altijd meekijken en krijgen we een goed beeld van de toekomstige pups of kittens. We kunnen een goede inschatting maken van het aantal te verwachten nakomelingen en de lengte van de dracht. Een dracht-echo kost bij ons € 86,50 incl. USB-stick met beelden en meestal hebben we heel goed nieuws!