Ent-spreekuur voor Konijnen

A.s. woensdag 19 en vrijdag 21 september bent u weer van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur om uw konijn tegen gereduceerd tarief te laten vaccineren tegen de konijnenziekten RHD1+2 en Myxomatose. Natuurlijk krijgt uw konijn tijdens het spreekuur ook zijn jaarlijkse check-up. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, maar kunt gewoon binnen huppen!

Zoals de echte konijnenliefhebbers in Twello en omgeving al lang weten, organiseren wij in september elk jaar een ent-spreekuur voor konijnen om deze dappere dieren alle aandacht te kunnen geven en te vaccineren tegen de belangrijkste konijnenziekten.
Wij adviseren iedereen die gek is op zijn of haar konijn om het konijn elk jaar te laten vaccineren tegen de ziekten RHD 1 + 2 oftewel VHD (Viral Haemorrhagic Disease) en Myxomatose.
VHD wordt overgedragen door direct contact tussen konijnen, zowel wilde als tamme, maar besmetting met het virus kan ook indirect plaatsvinden via mensen, kleding, schoenen, voer etc. Voor VHD zijn geen typische symptomen bekend en de dieren kunnen vooral snel sterven, 12 tot 36 uur na infectie!
Myxomatose wordt gewoonlijk verspreid door muggen en andere bijtende insecten van wilde op tamme konijnen. Opvallende symptomen van myxomatose zijn zwellingen op de ogen, oren en lippen en ook deze ziekte is vrijwel altijd dodelijk.
De beste manier om gezondheidsproblemen bij uw konijn te voorkomen is door een regelmatige gezondheidscontrole. Deze vindt idealiter eens per jaar plaats, tegelijk met de vaccinaties. Tijdens ons spreekuur voor konijnen controleren we ook het gebit en knippen we nagels indien nodig en kunt u terecht met al uw konijnenvragen! Daarnaast krijgt elk konijn een eigen vaccinatieboekje en een kleine attentie… Tijdens dit spreekuur rekenen wij een beperkt tarief voor de check-up en vaccinaties van € 37,50 per konijn. Check voor meer informatie onze website www.dierenkliniektwello.nl
Wij behandelen ook uw konijn als familie, graag tot dan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *