Chocolade vergiftiging

Een waarschuwing die het hele jaar geldt, maar nu met de feestdagen des te meer: chocolade is heerlijk voor ons, maar erg giftig voor onze trouwe viervoeters, dus blijf opletten!Mocht uw hond onverhoopt toch van de chocolade snoepen, neem dan zo vlug mogelijk contact met ons op voor een goed advies. Ook buiten de normale openingstijden zijn wij hiervoor altijd bereikbaar!

Waarom is chocolade zo gevaarlijk voor honden?

In chocolade zit een stof, theobromine, waar honden niet tegen kunnen. Mensen kunnen deze stof gelukkig zonder problemen snel verwerken. Honden helaas niet; bij hen wordt deze giftige stof in het lichaam gestapeld. Of de hond er ook ziek van wordt, is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid chocola die hij opgegeten heeft.

Wanneer een hond te veel chocolade gegeten heeft kunt u na een paar uur mogelijk een of meer van de volgende verschijnselen zien: hijgen, symptomen van buikpijn, braken, diarree, onrustig gedrag en trillen.

Wat te doen als uw hond chocolade heeft gegeten?

Check om hoeveel en wat voor chocolade het gaat, weet zo goed mogelijk wanneer uw hond de chocolade te pakken wist te krijgen en neem contact met ons op.

De dierenarts zal met u bespreken wat de volgende stap is. Als het nodig is, dan krijgt u het advies om langs te komen met uw hond, meestal valt het gelukkig erg mee.

Is Chocolade ook giftig voor katten?

Katten kunnen ook absoluut niet tegen chocolade; vooral kittens zijn er erg gevoelig voor. Echter katten zijn veel kieskeuriger, ze zullen uit zichzelf niet zo snel chocolade eten en we zien chocolade-vergiftiging dan ook veel minder vaak bij katten dan bij honden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *