Guus Transfuus

Als hond van de dierenarts ben je altijd de klos! Hoe kwam onze hond aan de bijnamen Guus Transfuus en Super Guus? In ruil voor een flinke hoeveelheid koekjes liet onze hond Guus zich weer geduldig lenen voor een geslaagde bloedtransfusie met goed resultaat. Dit werd opgepikt door het regionale en landelijke nieuws en gaf haar de bijnamen Guus Transfuus en Super Guus!

   

Met de patient, de schattige, maar taaie Lex gaat het al weer boven verwachting goed. Guus je bent een held!

Boedtransfusie bij de hond

Een bloedtransfusie bij een hond is best bijzonder. Voor onze Guus was het al weer de vierde keer dat ze met succes als bloeddonor optrad. Voor een bloedtransfusie bij een hond heb je allereerst een geschikte patiënt nodig; we voeren alleen een transfusie uit als het ook echt zinvol is. Daarnaast heb je een geschikte donor nodig; dit moet een grote, rustige en gezonde hond zijn. En dat is onze Guus!

Bij een hond kun je de eerste keer bij een transfusie ongestraft bloed van een andere hond geven, omdat honden van nature geen antistoffen tegen het bloed van een andere hond hebben. Dit betekent dat de kans op een afweer-reactie bijzonder klein is. Mocht een tweede transfusie nodig zijn en dat is gelukkig vrijwel nooit het geval, dan is het wel belangrijk dat de bloedgroepen van de honden matchen. Bij honden komen, voor zover nu bekend, toch minimaal 20 verschillende bloedgroepen voor.

Dat een bloedtransfusie bij een hond echt bijzonder en hartverwarmend nieuws is, blijkt wel uit de heldhaftige video van Guus bij Hart van Nederland:

http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/guus-transfuus-redt-andere-honden-van-de-dood/

Trots zijn we op dit mooie artikel in De Stentor:

http://www.destentor.nl/deventer/hond-guus-transfuus-brengt-redding-voor-hond-uit-twello~a47d2a16/

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *